Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DP

Daniel P.

12. 1. 2012 9:39
karma, moje řeč

0 0
možnosti
VT

čirokéz

12. 1. 2012 9:21
Proč ne Linux

Protože nemám čas 2 dny brouzdat po linuxackých forech a pátrat proč mi nefunguje graficka karta v Ubuntu, když mi předtím ve WIN fungovala bezchybně ihned po jednoduché instalaci a po restartu kompu. Nejsem počítačovej hračička, který se prohrabává v Ubuntu celý den a řeší jak nainstalovat nějaký prográmek, který mám ve Widlích během minuty naistalovanej. Ja potřebuji komp používat a ne neustále něco ladit.

0 0
možnosti
PK

dolch

12. 1. 2012 10:04
Re: Proč ne Linux

Nemusíte pátrat po fórech, na to je celkem jednoduchá odpověď. Je to proto, že výrobci hardwaru Linux ignorují. Jediná firma, která ho bere vážně, je NVidia. Takže podobně, jako nemá smysl instalovat Widnows do automatické pračky, tak nemá smysl instalovat Linux na stroj s jinou kartou než od NVidie. Tedy pokud chcete 3d akceleraci. Jakákoli NVidia funguje bez problémů.

0 0
možnosti
PH

petrph

12. 1. 2012 6:58
ale no tak

Podstatná otázka stojí co se má vlastně v  informatice učit. Jestli se mají učit jakési   všeobecné základy ovládání grafického rozhraní OS, tak je v podstatě jedno jestli se kliká na ikonky ve Windows nebo v Linuxu .Jestli se má učit   základy užívání jiných druhů aplikací (psaní textů, tabulky, grafika), zase je jedno který OS a aplikace se použije..Tedy, samozřejmě, pokud by byly osnovy a vyučovací texty dostatečně obecné aby to dokázaly abstrahovat - tedy napřed žáky naučily co je to odstavec, tohle je bitmapa,,,a teď si ukážeme příklad ve Wordu či OpenOffice. Což stejně nejsou..(A asi by to byla pěkná nuda, napřed se to naučit obecně -patrně nazpaměť a pak na chvilku na cvičení na počítač..)

Druhá věc je, že většina vyučovacích programů pro ostatní předměty je pro Windows. A zase mít na školách dvoje počítače, jedny pro informatiku, druhé pro ostatní předměty???

0 0
možnosti
JN

Já, Claudius

12. 1. 2012 5:40
Pane,

ta gramatika... Odpusťte, ale nedalo se to dočíst.

0 0
možnosti
TT

žepré

12. 1. 2012 0:20
Holá pravda,

co je to za počítačovó gramotnost, když si neumí cracknót program - ťukat myšákem na smajlíky bude brzo umět aji ten šimpanz.

0 0
možnosti
PH

petrph

12. 1. 2012 7:21
Re: Holá pravda,

tož co do té školy lezete, když tam nevyučují disassembling ani základy pishingu. Juknu na osnovy a vidím vyjmenovaná slova, shoda přísudku s podmětem, malá násobilka, samé koniny, to tam vůbec nendů..:-)

0 0
možnosti
ZZ

Sidonie_11

11. 1. 2012 23:59
Víte, v čem vidím problém já?

Jak je to s kompatibilností textových souborů z OS Windows a z Linuxu? Dá se to bez problémů v rámci těchto dvou OS kopírovat a dál s tím pracovat, aniž by bylo potřeba nějakého zvláštního umění či programu? A jak je na tom Linux s programy s textovými dokumenty? Umí udělat obsah diplomky? Rejstříky? Jde o to, jak už tu zaznělo v některém dřívějším příspěvku, že většina lidí je ráda, že umí ve WIN napsat diplomku či jinou práci a odevzdat ji a že ji pak ty počítače vyučujících dokážou taky "přežvejkat", protože ty jsou skutečně kolikrát staré jak blázen, stejně tak nainstalované Officy...

0 0
možnosti
PJ

PájaZítra

12. 1. 2012 0:03
Re: Víte, v čem vidím problém já?

lidi se holt nedokážou naučit odevzdávat ty svý diplomky v PDF, ať si je předtím píšou v čemkoli, co je napadne, protože PDF přežvejká i jakákoliv vykopávka učitelova

0 0
možnosti
OU

11. 1. 2012 22:37
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
OU

11. 1. 2012 22:38
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
DK

Fonon

11. 1. 2012 22:21
Mandriva na pokraji bankrotu

Francouzské společnosti Mandriva S.A., která stojí za populární distribucí Mandriva Linux, možná zbývá už jen pár posledních dní života. Mandriva čelí finančním problémům dlouhodobě, v létě 2010 však získala investici od společnosti Wallix a problémy tak byly načas zažehnány. Teď jsou problémy zpět a Mandriva zoufale potřebuje rekapitalizaci, ta ale u akcionářů na valné hromadě 5. prosince neprošla. Všechny návrhy rekapitalizace zablokovala společnost LinLux SARL, která vlastní 42 % akcií. A to přesto, že se vedení přizpůsobilo jejím výhradám a nakonec podepsalo smlouvu se společností ROSA, která se na vývoji Mandriva Linuxu výrazně podílí. Tentokrát je hrozba bankrotu větší než kdy jindy, předseda výkonné rady Dominique Loucougain v dopise akcionářům napsal: „Pokud do 16. ledna 2012 nezajistíme dlouhodobý plán financování podniku, vyhlásím bankrot.“

http://www.zive.cz/clanky/ubuntu-miri-na-televize-mandriva-zase-k-bankrotu/sc-3-a-161838/default.aspx

0 0
možnosti
DK

Fonon

11. 1. 2012 22:14
z hlediska podílu na trhu

je linux zcela bezvýznamný a jako takový patří do zájmových kroužků.

Existuje pro linux CAD/CAM software (např. Solidworks, Inventor, Solidedge, Catia, Surfcam, Alphacam, Edgecam, Mastercam, Delcam)?

Mimochodem, Derive existuje i pro windows a sám jsem ten program používal na xpéčkách než jsem přešel na windows 7.

0 0
možnosti
DK

Fonon

11. 1. 2012 22:16
Re: z hlediska podílu na trhu

a libreoffice a openoffice existují i pro windows

0 0
možnosti
RK

semelik

11. 1. 2012 22:03
to já znám ještě větší zhovadilost - na největším obvodě

v Ostravě přešel kompletně celý úřad z Linuxu (zdarma) na wokna s MS Office (za peníze, pochopitelně) s odůvodněním, že na to získali dotační hromadu peněz odkudsi. To je pravda, leč byly to peníze vyhozené zcela zbytečně. Jenomže dodavatel MS Win+Off poskytuje provizi, kdežto dodavatel Linuxu neposkytuje nic.

1 0
možnosti
L

lesicatko

11. 1. 2012 22:14
Re: to já znám ještě větší zhovadilost - na největším obvodě

MS Office je štandart, OO a podobné veci rozhadzujú fonty a je problém s makrami, ak boli predtým robené v MS Office.

1 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 939x
O autorovi:
Aktuálně student, jehož zájmem jsou především otevřené technologie a organizace, podporující opensource.

Rovněž uživatel Ubuntu, včetně své mobilní varianty Ubuntu Touch (vyvýjený komunitou UBports).

» Předchozí blog
Osobní web

PS: Linux používám od roku 2004. Za tu dobu stihl obsadit většinu mobilních zařízení a postupně dobývá i segment osobních počítačů. Nevěřte lidem, kteří vám budou tvrdit, že Linux nelze používat nebo že není uživatelsky přívětivý. Kdyby tomu tak skutečně bylo, nevznikly by projekty jako Google Android nebo Ubuntu.


Můj LinkedIn

Seznam rubrik