Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

PájaZítra

4. 8. 2012 10:11
Na linuxu se dá dělat spousta činností

můžu surfovat na netu, mailovat, pustit si jabber nebo skype, čumět na youtube, stahovat filmy/seriály a koukat na ně v oblíbeným VLC playeru, snad i fotky "vyvolávat" a foťákem natočený videa zpracovávat... to je všechno hezký...

mám flešku na který mám jedno distro, v něm synchronizovanej firefox, takže má po synchrochvilce stejný nastavení jako ten na woknech, takže s linuxem jako internetovou stanicí nemám žáden problém

ALE!

1) zatím se mi nepodařilo rozchodit si televizní tuner Winfast Dongle H (usb), abych se i na linuxu mohl koukat na televizi (a nahrávat z ní) stejně komfortně a pohodlně jako na woknech v aplikaci PVR2 od Leadteku (pravděpodobně problém driverů pro tuner, docílil jsem zatím jen toho, že to sice kanály naladilo, ale obraz je jen sled fotek, navíc děsně zakostičkovanej - zatímco na woknech normálně plynulej a 100% bez kostiček)

2) nezahraju si tam některý oblíbený hry (třeba sérii Gothic), to je prostě fakt, takový OpenTTD či FreeCol to nevytrhne

0 0
možnosti

Jožin z planin

6. 8. 2012 8:43
Re: Na linuxu se dá dělat spousta činností

Ad 1) Tohle bývá v Linuxech dost problém, ale DVB-T tuner se mi nakonec rozjet podařilo (teď si nepamatuji typ, nemám ho u sebe). Dokonce mi to nakonec připadalo příjemnější než originální program pro XP. Jednak nepadá, nepotřebuji pro to speciální přehrávač, stačí XINE, který používám na nahraná videa, necpe se mi to do systému s klávesovými zkratkami (na XP mi to zabralo zkratku Ctrl+T, kterou používám pro otevření nového panelu prohlížeče a teď je jen na spouštění televizního přehrávače). Jen nahrávání je trochu opruz, protože se nedá načasovat (natolik skriptovat neumím) a manuálně to jde jen přes stisk nepopsaného tlačítka v XINE (hledej, šmudlo).

0 0
možnosti

Krokodyl1

4. 8. 2012 4:08
Ono je to složitější .......

.. každý je od mládí "masírován" windousama. Je to na kompech ve škole, v práci, koupíte s tím většinu počítačů ..... linux zdaleka nemá takové mediální a propagační zázemí. Navíc je zcela záměrně prezentován jako jakási podivnost, která je určená pro šílence typu postaviček z IT-crows. V 90-ti procentech to je ale jen o lenosti vyzkoušet něco jiného.

1 0
možnosti

Hodný člověk

6. 8. 2012 9:23
Re: Ono je to složitější .......

Milý pane Krokodýle, já používám Linux spoustu let a obávám se, že si linuxáci lžou do vlastní kapsy. Existovaly snahy o "BFU-friendly" distribuce jako Lindows atd., ty se neujaly a klasické distribuce jsou vždycky "skoro tam", ale pořád to ještě není ono. Linux je pro normální uživatele použitelný, pokud jim ho někdo spravuje. U Windows je to podobné, ale v menší míře a ten rozdíl je důležitý.

0 0
možnosti

dluhousek z narodni fronty

4. 8. 2012 2:02
velky rok na linuxu

to znamena zvyseni trzniho podilu z 0,0000x na 0,000x ?

linux je proste a obecne pro naprostou vetsinu lidi neprijatelny. a vysvetlovani geeku ze jako je super hyper a navic cool nic nezmeni na prostem hlasovani poctem instalaci.

1 0
možnosti

vezu maso pro doktora Jacksona

4. 8. 2012 1:21
namisto techto aktivistickych clanku

sepisujte a publikujte navody pro linuxove zacatecniky. To je ten hlavni problem, Linux nikdo (na desktopu) nezna a najit pomoc pro normalniho cloveka je obtizne.

0 0
možnosti

Tom715

6. 8. 2012 10:08
Re: namisto techto aktivistickych clanku

forum.ubuntu.cz

wiki.ubuntu.cz

abclinuxu.cz

root.cz

google.com

1 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 939x
O autorovi:
Aktuálně student, jehož zájmem jsou především otevřené technologie a organizace, podporující opensource.

Rovněž uživatel Ubuntu, včetně své mobilní varianty Ubuntu Touch (vyvýjený komunitou UBports).

» Předchozí blog
Osobní web

PS: Linux používám od roku 2004. Za tu dobu stihl obsadit většinu mobilních zařízení a postupně dobývá i segment osobních počítačů. Nevěřte lidem, kteří vám budou tvrdit, že Linux nelze používat nebo že není uživatelsky přívětivý. Kdyby tomu tak skutečně bylo, nevznikly by projekty jako Google Android nebo Ubuntu.


Můj LinkedIn

Seznam rubrik